Senast uppdaterad 5 december, 2021 Kategori 2022: Vår
Fakta

Författare: Erik Sprinchorn & Cristofer Andersson
Utkommer: 25 mars 2022
Antal sidor: ca 250
Format: 135 X 210 mm (flexband)
ISBN:978-91-88699-70-1


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
David Stark
[email protected] 
070-3283881


Siffror, estimat och diskonterade kassaflöden i all ära – för att lyckas som investerare krävs så mycket mer. Och mycket av det som gör en framgångsrik på börsen är faktiskt det som ger balans i livet i stort.

Livet, börsen och allting – en medveten pastisch på Douglas Adams Livet, universum och allting – är en bok riktad mot investerare och som tar sig an det stora, breda perspektivet.

Den mångårige investeraren och fondförvaltaren Erik Sprinchorn och privatinvesteraren Cristofer Andersson tar sig här an ett grandiost projekt att presentera mentala tankemodeller och utgångspunkter som både investerare och privatpersoner kan dra nytta av. Via besök i såväl antikens värld som hos Candide och Kafka guidar de oss genom frågeställningar och perspektiv som sällan lyfts in i aktiesfären.

Varför lockas vi av berättelser och vilka risker finns det med att vi gör det? Ska en investerare ha ett optimistiskt eller ett pessimistiskt kynne – och varför? Vad kan vi lära oss av historiska händelser?

Livet, börsen och allting är i det närmsta en slags Liftarens guide till galaxen för investerare. Den ställer de stora frågorna, men är också konkret och ger användbara råd.

Meriterad duo
Erik Sprinchorn är grundare av TIN Fonder med fokus på investeringar i bland annat hälsa och teknik. Han har drygt 25 års erfarenhet från aktiemarknaden som analytiker och förvaltare inom stora bolag som SEB, Alecta och Swedbank Robur.

Privatinvesteraren Cristofer Andersson är gymnasielärare i svenska och historia och har ett antal framgångsrika titlar bakom sig. Börspsykologi och Mer börspsykologi (Pug Förlag 2020/2021) har tillsammans sålt i över 10 000 exemplar. Hösten 2021 är han också aktuell med den historiska romanen Gaius Marius: Roms tredje grundare – Novus Homo.

Författarna Erik Sprinchorn och Cristofer Andersson.