Här är våra bokskott våren 2018, en blandning av fakta och humor med riktigt viktiga inslag för vårt välmående och vår demokrati. Kolla bara:

22 mars: Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje (Karin Adelsköld)


”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje” är den enda i sitt slag: en självutlämnande guide för att må bättre genom mer humor på jobbet. Karin Adelsköld är hyllad komiker, författare, journalist och föreläsare som humorcoachat många svenska företag. 2016 sprang hon in i väggen och har på vägen tillbaka verkligen förstått att humor är något att ta på största allvar.
Läs mer om den nästan jobbigt efterlängtade boken här!

25 mars: ”Jag skäller sällan, men när jag gör det är det helt utan anledning” – och femtioelva andra roliga hunddikter (Jennifer Bark)


Oemotståndliga bilder och, fiktiva men fullt tänkbara, hundtankar som ömsint, poetiskt och inte minst humoristiskt får alla hundälskare på fall! Precis som föregångaren ”Förlåt att jag väckte dig, jag vara bara uttråkad” är det här boken som bjuder på såväl igenkänning och varma skratt – denna gång med hunden i fokus.
Läs mer här (eller åk på en rejäl utskällning)!

26 april: Hej, jag heter Mirza och jag är influencer (Mirza Bico)


Som 14-åring blev han anställd som Social Media Manager hos Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Idag är han 22 år, har eget aktiebolag och över 2,5 miljoner miljoner följare på Instagram. Mirza Bico är den som många unga drömmer om att bli, som många företag vill jobba med och som många äldre vill förstå sig på: en influencer. Nu kommer boken där han berättar allt som alla kan tänkas vilja veta om begreppet.
Läs mer om Mirzas debutbok här!

25 april: Skyltat – på väg (Stellan Löfving, David Stark)


Äntligen – den första Skyltat-samlingen i bokform! Här skrattar vi gott åt de mest hyllade, förbryllande, märkliga och nästan overkligt roliga skyltar som dyker upp på vår väg genom Sverige. Och precis som på den omåttligt populära Facebooksidan är en stor del av innehållet följarnas egna bidrag! Det perfekta tidsfördrivet, när helst du behöver ett.
Läs mer om boken vi gärna skyltar med!

26 april: En lagom rolig bok om Sverige – i enlighet med Jantelagen (Gussy Löwenhielm)


Komikern och manusförfattaren Gussy Löwenhielm älskar Sverige, men kan inte blunda för dess gråton. I sin femte bok (men första hos Pug Förlag!) utforskar han det svenska svårmodet med humor och kollektiv självinsikt. Fantastiskt och roligt, men alltid och aldrig varken mer eller mindre – allt i enlighet med Jantelagen förstås!
Läs lagom mycket mer om boken här!

10 maj: Om farfar stannat där, då hade inte jag funnits här (Fredrik Marcus)


Inför valet 2018 är integration och invandring den absolut viktigaste frågan för svenska väljare, enligt en färsk undersökning från SIFO. Boken Om farfar stannat där, då hade jag inte funnits här samlar 67 gripande berättelser om ursprung. Skriven av Fredrik Marcus (kreatör och internationellt efterfrågad föreläsare) och 66 andra kända och okända svenskar som vet att en förutsättning för att träd ska blomma ordentligt, är att rötterna får sträcka sig långt.
Läs mer om en av vårens viktigaste böcker!

17 maj: Pocket! Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre (Jennifer Bark, David Stark)


Humorboken ”Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre”  som utkom våren 2017 föll både kritikerna och svenska folket i smaken. Att höra vanligt folk komma till tals är uppenbarligen en riktigt effektiv hjärtvärmare – och en outtömlig källa till hjärtligt, gapigt skratt. Lagom till en ny, värmande säsong släpps den populära humorboken i ett mer pris-, strand- och gå-bort-gåve-vänligt format.
Läs mer om den folkliga skrattsalvan här!