Chili är hetare än någonsin – plötsligt vill alla odla och äta denna vackra frukt som dessutom sägs göra oss friskare och smalare. Nu kommer chiliboken som inte bara ger oss de läckraste recepten och bästa odlingstipsen. Älska chili tar ett helhetsgrepp om vårens starkaste trend.

Blir pannkakor godare med chili? Såklart! Kan man odla chili i garderoben? Absolut! Och visst sitter väl styrkan i fröna? Ja, och det går isbjörnar på gatorna i Klippan … Myterna om chili är många. I Älska chili, som ges ut på Pug Förlag, får vi alla sanningar.

Boken som tar läsaren från frö till frukt och från frukt till färdig rätt kommer helt rätt i tiden.

– Bara på Facebook finns flera svenska grupper som samlar tiotusentals entusiaster att gilla, dela och diskutera denna vackra, heta frukt, säger författaren och chiliodlaren Björn Johansson som tydligt ser hur chilitrenden snabbt växt sig starkare.

För nybörjaren är Älska chili en perfekt kunskapskälla och inspirerande guide. Men med sina många underhållande skrönor och överraskande fakta får även chilifantasten något rejält att bita i.

– Det känns underbart att få ge alla chilivänner där ute en så här härligt fyllig vårpresent, säger Björn Johansson.

Tillsammans med humorförfattarna Jennifer Bark och David Stark samt matfotografen/AD:n Jonas Larsson, har Björn skapat boken som verkligen tar chilikärlek till en ny nivå.

Aldrig tidigare har en svensk bok samlat så många kryddstarka historier, kalla (nåja) fakta och glödheta recept som Älska chili. Här varvas historik, tradition och kända chili-ikoner med artkunskap, expertintervjuer och världens hetaste prylar.

I det mastiga avsnittet ”Från bord till jord” lämnas inte ett frö av odlingskunskap därhän. Och i kapitlet ”Chili à la carte” bjuds på allt från förrätt och dessert till julbord och sommardrink. Allt med en touch av chili förstås. Vad sägs till exempel om Toast Chilagen, Bläckfiskpasta med tjong och en Chilikladdkaka med Dumle?

– Oavsett rätt är det alltid rätt att sätta lite sprätt på grejerna, det är vår filosofi, avslutar Björn Johansson.

Älska chili finns att köpa överallt där du normalt köper böcker liksom i förlagets shop.


För frågor, intervjuer, recensionsex och heta bilder ur boken, hör av dig!

Jennifer Bark, PR-ansvarig
Tfn: 073-535 62 63
E-post: [email protected]    

Här finns också härliga pressbilder.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *